Een initiatief van Heborts Reizen
Colombia

van de Andes tot de Caraïben

14 dagen, 13 nachten
Afreisdatum 9/10/2019
Labels: Cultuur | Natuur
Kenmerken: Rondreis
€ 3.950 p.p.
Vraag aan 13263

Omschrijving

Geen land in Zuid-Amerika is zo puur, veelzijdig en kleurrijk! Fantastische landschappen, hoge bergen, dichtbegroeide jungles, fascinerende archeologische sites, grote steden, kleine dorpjes en een ongelooflijk vriendelijke bevolking. Welkom in het El Dorado van de conquistadores. Bienvenidos a Colombia! Ga met ons mee en ontdek dit fascinerende land nu het toerisme nog in zijn kinderschoenen staat. Deze rondreis is éénmalig en wordt begeleid door Koen Herbots.

Deze reis wordt aangeboden op de volgende data:
woensdag 9 oktober 2019 tot dinsdag 22 oktober 2019

Dagindeling

Dag 1 Brussel - Bogota (via Madrid) (A)

Transfer naar Brussel en vluchten via Madrid naar Bogota. Brussel 07u40 - 09u40 Madrid, aansluitend Madrid 12u15 - 15u50 Bogota.Transfer en overnachting in La Opera in het oude centrum.

Dag 2 Bogota (O-M-A)

Na het ontbijt beginnen we met een wandeling in La Candelaria, de historische en koloniale wijk van de hoofdstad, waar we genieten van de charme van de felgekleurde casonas met hun patio’s. Op de Plaza Bolivar zitten we in het hartje van de politieke stad. We bezoeken de stichting Botero waar men naast de werken van Colombia’s meeste bekende kunstenaar ook een groot aantal meesterwerken van o.a. Dali en Picasso kan vinden. Middagmaal in La Calendaria. Na het middagmaal bezoeken we het museum van het goud. Overnachting La Opera.

Dag 3: Bogota - Neiva (O-M-A)

Na het ontbijt vertrekken we naar de markt van Paloquemao. We verlaten de stad richting Zipaquira, bekend voor zijn zoutmijn die zelfs een kathedraal herbergt. Na het middagmaal vertrekken we naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Neiva waar we onze intrek nemen in het moderne GHL hotel.

Dag 4: Neiva-San Augustin (O-M-A)

Vandaag staat een rit met vele foto-stops op het programma richting San Augustin. We zijn in de streek van de machtige Rio Magdalena. Namiddag bezoeken we de beroemde Altos de Los Idolos beelden van San Augustin. Overnachting in de Akawanka Lodge.

Dag 5: San Augustin (O-M-A)

We bezoeken vandaag de UNESCO site van San Augustin. Deze Unesco site herbergt de grootste verzameling van grote stenen beelden in Zuid-Amerika. Dit in een grandioze omkadering van de flanken van het Andes gebergte waar de Rio Magdalena zich een weg doorheen baant via diepe canyons. Ook bezoeken we Mesitas en Lavapatas. Namiddag gaan we naar Estrecho de Magdalena waar de langste rivier van het land slechts 2 meter breed is.

Dag 6: San Augustin-Popayan (O-M-A)

Na het ontbijt vertrek richting Popayan. We stoppen onderweg in het Puracé Nationaal Park (Unesco Biosfeer Reservaat). Hier is de bron van de meeste rivieren van Colombia. Door het park loopt de Cordillera Volcanica van Coconucos, waarvan er verschillende rond de 4500 meters hoogte zijn. Na het middagmaal vertrekken we richting Popayán, één van de mooiste bestemmingen van Colombia. Deze stad telt het grootste aantal kerken per inwoner van het land en staat dus bekend als de religieuze hoofdstad. De wandeling brengt ons door straten met knusse witte gebouwen met fraai gebloemde balkons. Diner in de stad. Intrek in het hotel Dann Monasterio gelegen in een oud klooster.

Dag 7: Popayan-Alcala (O-M-A)

Vandaag rijden we naar de koffie regio . Eerst stoppen we in de haciënda Piedechinche. in dit oude huis uit de 18de eeuw bezoeken we het museum van het suikerriet. In de namiddag rijden we door naar de Alacala waar we in de Haciënda Bosque del Saman overnachten. Het is gelegen te midden van een authentieke koffie boerderij.

Dag 8: Alcala (O-M-A)

Vandaag bezoeken we de dorpen Filandia en Salento. Met zijn koloniale huizen en ambachten. In de namiddag reizen we naar de Cocora Vallei in het Los Nevados NP. De vallei heeft een bedwelmende schoonheid vol palmbomen en is een groot palet van verschillende groene tinten. Koffiedegustatie en overnachting in de Hacienda.

Dag 9: Alcala-Medellin (O-M-A)

We beginnen de dag met de ontdekking van de koffiecultuur waar we het hele proces - van het plukken tot de tas koffie - bestuderen. Met deze didactische onderdompeling in de wereld van de koffie krijgen we inzage in de methoden van inzameling en selectie, drogen en roosteren van de bonen. Na de lunch in de Haciënda vertrekken we naar Medellin. We logeren in het moderne Sites 45 hotel in El Poblado

Dag 10: Medellin (O-M-A)

Bezoek aan de oude stad gekend van zijn roltrappen. Overnachting in het Sites 45 hotel.

Dag 11: Medellin-Cartagena (O-M-A)

Na het ontbijt bezoeken we het pittoreske plaatsje Guatapé met zijn kleurrijke gebouwen, gesticht in 1811.Het dorp is gelegen aan een meer dat is ontstaan doordat er een stuwdam werd gebouwd. Namiddag nemen we de vlucht naar Catagena. Overnachting in het moderne Hyatt Regency hotel gelegen aan zee in de wijk Bocagrande- op wandelafstand van de oude stadskern.(2km)

Dag 12: Cartagena

Bezoek aan de eerste hoofdstad van Colombia (binnenstad Werelderfgoed Unesco) ) – gesticht door de Spanjaarden in 1533. De ommuurde stad is een van de mooiste van Zuid Amerika. We bezoeken de burcht van San Felipe, het klooster van Popa gelegen op een heuvel met zicht op de hele stad. Namiddag brengen we een bezoek aan de verschillende wijken.

Dag 13: Cartagena-retourvlucht

Om deze unieke rondreis afsluiten brengen we nog een bezoek aan de vissersgemeenschap van ’La Boquila’ met zijn typische sfeer. Ideaal om afscheid te nemen van dit prachtige land. Terugvlucht via Bogota en Madrid naar Brussel. Vlucht naar Bogota, aansluitend Bogota 17u30 - 10u15 Madrid.

Dag 14: Cartagena-Brussel (via Madrid)

Vlucht Madrid 15u40 - 18u00 aankomst in Brussel en transfer naar huis.

Bonus

+ Inclusief

  • Eigen begeleiding door Koen Herbots
  • Uniek programma vol afwisseling
  • Geselecteerde accommodaties
  • Maaltijden volgens het programma
  • Alle excursies en toegangsgelden zoals vermeld
  • Rechtstreekse vluchten
  • Heen en terug van bij u thuis (* onder bepaalde vooraarden)

 

- Exclusief

  • Persoonlijke uitgaven
  • Fooien voor gids en chauffeur  (€ 100 pp)
  • Verzekeringen

 

Belangrijke info

Singletoeslag: € 650

Voor deze reis is een Reispas noodzakelijk die nog 6 maanden na retour geldig is.

Ga met ons mee

Vraag aan
Voor meer info: klik op de knop ‘vraag aan >
en vul het formulier in
of bel ons op 013 46 26 02
Boek online of bel ons op 013 46 26 02.

Zoek een vakantie

Bijvoorbeeld: 20/08/2019
Bijvoorbeeld: 20/08/2019