Een initiatief van Heborts Reizen
Kenia

Lokroep van de Savanne

13 dagen, 12 nachten
Afreisdatum 18/5/2019
Labels: Avontuur | Luxe | Natuur | Themareis
Kenmerken: Safari
€ 3.990 p.p.
Vraag aan 11901

Omschrijving

Kenia is veruit de safaribestemming bij uitstek! Hier ga je opzoek naar de big 5 ( Olifant, Neushoorn, Buffel, Luipaard en Leeuw) en beleef je de grote trek van dichtbij... ‘Een eindeloze savanne waarop een kudde Zebra’s graast, terwijl een leeuw in het half hoge gras op de loer ligt. Of een eenzame accaciaboom die zich bij zonsondergang aftekent tegen de roodgele hemel. Dit is een schouwspel dat u minstens één keer in uw leven gezien moet hebben.’ Maar niet alleen dierenliefhebbers komen aan hun trekken in Kenia. Ook de mooie gevarieerde landschappen zullen u weten te bekoren. Het gaat van schrale woestijnsteppes naar uitgestrekte Savannes en prachtige meren en indrukwekkende bergen en eindig al dit moois in je luie stoel op een parelwit zandstrand aan de Indische Oceaan....

Deze reis wordt aangeboden op de volgende data:
zaterdag 18 mei 2019 tot donderdag 30 mei 2019
vrijdag 1 november 2019 tot woensdag 13 november 2019

Dagindeling

Dag 1: Brussel - Nairobi

Met een nachtvlucht via Amsterdam naar Nairobi. ( Diner aan boord van het vliegtuig)
18 MEI 2019 BRUSSEL-AMSTERDAM 18u20-19u15 KQ1732
AMSTERDAM-NAIROBI 20u50-06u10 KQ117

Dag 2: Masai Mara Nationaal Park

Wanneer we aankomen op luchthaven Jomo Kenyatta Internationaal in Nairobi worden we, na de formaliteiten, opgewacht en verwelkomd door onze gids. De Safari start met een bezoek aan het wereldvermaarde nationaal reservaat Masai Mara. We bereiken dit reservaat, dat bekend staat om zijn uitgebreide wildedierenpracht, op tijd voor de lunch in het mooie Sarova Mara. Na de lunch verder een mooie safari rit tot aan de lodge. Voor diner en overnachting in Serena Masai Mara Safari Lodge ( 2 nachten).

Dag 3: Masai Mara Nationaal Park

Een vroege start, thee en koffie worden voorzien in de lodge. Daarna kan u voor het aanbreken van de dag wilde dieren gaan bewonderen, waarna u naar de lodge terugkeert voor een uitgebreid ontbijt. De rest van de voormiddag staat er niets op het programma. U kan zelf kiezen hoe u deze vrije uren invult. Lunch heeft u in de lodge. In de late namiddag vertrekken jullie opnieuw op een gameviewingdrive op zoek naar de big 5. Voor het diner en overnachting keert u terug naar Serena Masai Mara Safari Lodge. U kan ook optioneel een vroege ochtend ballonsafari maken indien gewenst (meer info bij reservatie).

Dag 4: Lake Naivasha Nationaal Park

Na een uitgebreid ontbijt brengt onze gids ons naar Lake Naivasha. In de namiddag kan u het wonderlijke meer ontdekken met een boottocht. Lunch, diner en overnachting in Lake Naivasha Sopa Lodge.

Dag 5: Amboseli Nationaal Park

Na het ontbijt rijden we naar het gebied rond de Kilimanjaro (hoogste berg van Afrika). Op het programma staat een late namiddag safaritocht (gameviewingdrive) gepland. Lunch, diner en overnachting Amboseli Serena Safari Lodge ( 2 nachten).

Dag 6: Amboseli Nationaal Park

Een vroege start. Thee en koffie worden voorzien in de lodge. Daarna maakt u een gameviewingdrive bij het aanbreken van de dag, waarna u naar de lodge terugkeert voor een uitgebreid ontbijt. De rest van de voormiddag staat er niets op het programma. U kan zelf kiezen hoe u deze vrije uren invult. Lunch heeft u in de lodge. In de namiddag wordt de gameviewingdrive gecombineerd meer een cultureel bezoek aan de plaatselijke Masaibevolking. Diner en overnachting in Amboseli Serena Safari Lodge.

Dag 7: Nationaal Park Tsavo

Na het ontbijt rijden we doorheen Shetani Lava naar het Nationaal Park Tsavo. Dit nationaal park is het grootste park van Kenia en werd opgericht op 1 april 1948. In de namiddag staat een safaririt op het programma in Tsavo. Voor het diner en overnachting keert u terug naar Kilaguni Serena Safari Lodge.

Dag 8: Nationaal Park Tsavo

Een vroege start. Thee en koffie worden voorzien in de lodge. Daarna maakt u een vroege ochtend safaritocht. U keert nadien terug naar de lodge voor een uitgebreid ontbijt. De rest van de voormiddag staat er niets op het programma. U kan zelf kiezen hoe u deze vrije uren invult. Lunch heeft u in de lodge. In de late namiddag maakt u een safaritocht. U keert tegen valavond terug naar de accommodatie voor diner en overnachting in Kilaguni Serena Safari Lodge.

Dag 9 - 10: Indische Oceaan Mombasa Regio

Vandaag is het de laatste dag op safari, maar de eerste van uw strandvakantie. Na het ontbijt worden we naar de Keniaanse kust gebracht waar we 2 nachten doorbrengen. Kom volledig tot rust en geniet van de vele water - en strandactiviteiten. Lunch is niet in de prijs inbegrepen. We verblijven 2 nachten in Serena Beach in standaard kamer in half pension.

Dag 11: Nairobi

Na het ontbijt check out en een transfer naar het station voor een mooie treinreis dwars door de savanne naar Nairobi.
Bij aankomst transfer naar het Hilton Garden Inn voor diner en overnachting.

Dag 12: Nairobi

Een mooi gevulde dag: vandaag starten we met een bezoek aan Sheldrick Wildlife en bezoeken er de baby olifantjes. Lunch wordt genoten in Karen Blixen Coffee Shop en aansluitend een bezoek aan Karen Blixen Museum. Verder naar Giraffe center en Kazuri beads. Diner en overnachting in Hilton Garden Inn

Dag 13: Terug naar Europa

Vroege transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht terug naar Brussel, via Amsterdam.
Einde van deze mooie reis.

Bonus

Masai Mara Nationaal ParkAmboseli Nationaal ParkNationaal Park TsavoStrandvakantie regio Mombasa

+ Inclusief

  • Alle maaltijden zoals gespecifiëerd
  • Nederlandstalige begeleiding
  • Transport in een minibus 7 seater met Engelstalige gids chauffeur. Met een pop-up roof. MAX 6 pers per voertuig
  • Flying doctors tijdens de gameviewingdrives en in de nationale parken wat recht geeft op 1 luchtevacuatie naar Nairobi Hospital medische kosten niet inbegrepen!
  • Gekoeld mineraal water
  • Inkomgelden van de nationale parken ,musea, en specials voorgesteld in het programma
  • Trein in 1ste klasse van Mombasa naar Nairobi
  • Vluchten Brussel-Nairobi-Brussel / Amsterdam-Nairobi-Amsterdam

 

- Exclusief

Belangrijke info

Ga met ons mee

Vraag aan
Voor meer info: klik op de knop ‘vraag aan >
en vul het formulier in
of bel ons op 013 46 26 02
Boek online of bel ons op 013 46 26 02.

Zoek een vakantie

Bijvoorbeeld: 18/02/2019
Bijvoorbeeld: 18/02/2019