Een initiatief van Heborts Reizen
Jordanië

Groepsreis Jordanië

8 dagen, 7 nachten
Afreisdatum 27/9/2019
Labels: Cultuur | Topper
Kenmerken: Rondreis
€ 1.890 p.p.
Vraag aan 12560

Omschrijving

Ga met ons mee en ontdek de mystieke wonderen van het Midden-Oosten.

Deze reis wordt aangeboden op de volgende data:
vrijdag 27 september 2019 tot vrijdag 4 oktober 2019
vrijdag 27 september 2019 tot vrijdag 4 oktober 2019

Dagindeling

Dag 1: Amsterdam - Amman

Vlucht van Amsterdam naar Amman. Aankomst en transfer naar hotel Sulaf Luxury**** in Amman.

Dag 2: Amman - Jersh - Ajlun - Amman

Verkenning van Amman, een van de oudste steden ter wereld. Hoewel het een snelgroeiende moderne stad is, vinden we nog sporen van het oude Amman. Zo bezoeken we de citadel en het amfitheater. Vervolgens naar Jerash, het ‘Pompeï van het Midden-Oosten’ en een van de best bewaarde ruïnesteden. De opgravingen begonnen in het begin van de 19e eeuw en gaan nog steeds verder want archeologen vermoeden dat nog bijna 90% van de oude stad onaangeroerd is. Wél opgegraven en van een bijzondere schoonheid zijn onder meer de triomfboog, de Tempel van Zeus en het Forum. Via prachtige naaldbossen en olijfgaarden naar de burcht van Ajlun. Vanop de burcht heb je een prachtig uitzicht over de streek. ’s Avonds genieten we van een traditioneel Jordaans avondmaal bij een lokale familie in Amman. Overnachting in hotel Sulaf Luxury**** in Amman.

ontbijt - avondmaal

Dag 3: Amman - Madaba - MT Nebo - Kerak - Petra

Vandaag nemen we de King’s Highway om naar Petra te rijden. Deze 5.000 jaar oude weg is een van de mooiste wegen in het Midden-Oosten. Onderweg bezoeken we Madaba, een stadje gekend om haar kerk met een 6e-eeuwse vloermozaïek dat de landkaart van Palestina voorstelt. Verder naar de berg Nebo. Hier aanschouwde Mozes na een trektocht van vier jaar vanuit Egypte voor het eerst het Beloofde Land. Vanop de berg heb je een schitterend uitzicht over de Jordaanvallei en het Beloofde Land. De King’s Highway bezorgt ons vervolgens sublieme panorama’s over de ‘Grand Canyon van Jordanië’ met op de achtergrond de dam en het meer van de Wadi Mujib. Deze fotogenieke route brengt ons ook naar de enorme kruisvaarderburcht van Kerak. Na een kort bezoek rijden we verder naar Pertra. Overnachting in hotel La Maison in Petra***.

ontbijt-avondmaal

Dag 4: Petra

Deze dag wordt zonder twijfel een van de hoogtepunten van de reis! We bezoeken Petra, een mysterieuze plek, UNESCO-werelderfgoed en een van de zeven wereldwonderen. Deze rozerode historische stad maakt ongetwijfeld een grootse indruk! De imposante façades, tombes en tempels zijn hier allemaal uit rotsen gehouwen. Om de stad te bereiken moet je door de Siq, een kilometerlange kloof waarvan de wanden tot 100 meter hoog zijn. Aan het einde van de Siq bevindt zich een van de belangrijkste monumenten van Petra, de schatkamer Al Khazneh. Zin in een (conditionele) uitdaging? Wandel dan naar het afgelegen klooster Ad Deir, het grootste monument van de stad. Immens impressionant en de 800 traptreden zeker waard! Het enorme theater, de Grote Tempel en de ontelbare muurgraven maken een bezoek aan Petra compleet. Overnachting in hotel La Maison in Petra***.

ontbijt-avondmaal

Dag 5: Petra - Wadi rum

We bezoeken nog Little Petra, minder monumentaal dan Petra maar daarom niet minder interessant. De kleurrijke fresco's van Little Petra mogen zeker niet gemist worden. Rit naar de Wadi Rum, een spectaculair maan- en woestijnlandschap en bijgevolg een geliefkoosde filmlocatie. David Lean draaide er de populaire film Lawrence of Arabia met Peter O’Toole in de hoofdrol. Een recentere film is The Martian van regisseur Ridley Scott. Tijdens een bemande missie naar Mars wordt hoofdrolspeler Matt Damon op de planeet achtergelaten. Het fenomenale landschap van de Wadi Rum fungeerde als decor. Tijdens een twee uur durende jeeptour genieten we van het rode en okerkleurige zand, de granieten rotsformaties, de indrukwekkende stilte en de tijdloze schoonheid. ‘s Avonds worden we getrakteerd op een weergaloze zonsondergang en een traditioneel avondmaal bij de bedoeïenen. Ook de nacht brengen we door in het bedoeïenenkamp. De sterrenhemel is hier overweldigend! Overnachting in het Rahayeb Camp.

ontbijt - avondmaal

Dag 6: Wadi rum - Bethany - Dode zee

Probeer vroeg op te staan om de zonsopgang in Wadi Rum mee te maken. Na het ontbijt rijden we naar de Dode Zee. Onderweg bezoeken we de doopsite Bethany, een van de belangrijkste, recente ontdekkingen in de Bijbelse archeologie. Op de deze plaats, bij de rivier Jordaan, zou Jezus door Johannes de Doper gedoopt zijn geweest. We bezoeken hier de restanten van de doopkerk. Bij aankomst aan de Dode Zee nemen we afscheid van onze lokale gids. Avondmaal en overnachting in hotel Dead Sea Spa****.

ontbijt - avondmaal

Dag 7: Dode zee

Vrije dag aan de Dode Zee. Van alle wereldzeeën is de Dode Zee zonder meer de bijzonderste. Met haar 400 m beneden de zeespiegel is dit het laagste punt op aarde. Dankzij de hoge zoutconcentratie van maar liefst 27% is het onmogelijk om tijdens een zwempartij kopje onder te gaan. Smeer je zeker ook in met de uit de Dode Zee afkomstige modder om een babyzachte huid te krijgen. Avondmaal en overnachting in hotel Dead Sea Spa****.

ontbijt - avondmaal

Dag 8: Dode zee - Amman - Amsterdam

Vroeg ontbijt en transfer naar de luchthaven van Amman voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Bonus

Traditioneel jordaans avondmaal bij een lokale familieDe king's highway, de mooiste weg van JordaniëHet absolute hoogtepunt: Het wereldwonder Petra!Unieke overnachting bij de bedoeïenen in de wadi rumGewichtloos drijven in de Dode Zee

+ Inclusief

 • Nederlandstalige lokale gids
 • Eigen begeleiding door Liesbeth Janssen
 • Rechtstreekse internationale vluchten met Royal Jordanian vanuit Amsterdam
 • Alle luchthaventaksen op het ticket
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • Alle vermelde lokale transfers
 • Toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
 • Alle overnachtingen in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
 • Alle lokale taksen

 

- Exclusief

 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle verzekeringen
 • Fooien voor de gids en chauffeur

Belangrijke info

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Amman

2

Sulaf Luxury****

Petra

2

La Maison***

Wadi Rum

1

Rahayeb Camp (woestijnkamp met privésanitair)

Dode Zee

2

Dead Sea Spa**** 

 


Aantal deelnemers

min. 10 personen, max. 17 personen


Wereldweetjes

reisdocumenten:

internationaal paspoort, nog 6 maanden geldig na retour, visum

inentingen:

geen

munteenheid:

de Jordaanse dinar (JOD)

tijdsverschil:

winter +1, zomer +1

stroom:

220 volt

 


Visumplicht

Het visum voor Jordanië is gratis op voorwaarde dat we minstens vier weken voor afreis in het bezit zijn van een kopie van het internationaal paspoort.

Singletoeslag: € 230
Bij reservatie voor 31/01 komt de prijs op € 1850

Ga met ons mee

Vraag aan
Voor meer info: klik op de knop ‘vraag aan >
en vul het formulier in
of bel ons op 013 46 26 02
Boek online of bel ons op 013 46 26 02.

Zoek een vakantie

Bijvoorbeeld: 17/06/2019
Bijvoorbeeld: 17/06/2019