Een initiatief van Heborts Reizen
Zuid-Afrika

Groepsreis Zuid-Afrika

16 dagen, 15 nachten
Afreisdatum 9/2/2020
Labels: Cultuur | Kleine groep | Natuur | Topper
Kenmerken: Rondreis
€ 2.490 p.p.
Vraag aan nee 13273

Omschrijving

Ga met ons mee naar één van de mooiste landen ter wereld. De perfecte mix van Afrika en Europa met het beste van beide werelden. Geniet van de adembenemende natuurpracht, de zinderende safari's, de kleurrijke bevolking en de bruisende steden. Bezoek het Kruger Park, wandel langs de tuinroute, geniet van de uitstekende wijnen in Stellenbosch en shop in het prachtige Waterfront van Kaapstad! Rondreis in kleine groep.
   
   
   Deze reis wordt aangeboden op de volgende data:
   zondag 9 februari 2020 tot maandag 24 februari 2020

   Dagindeling

   Dag 1 Brussel - Johannesburg

   Vertrek uit Brussel naar Johannesburg. Dankzij de voorreisvergadering kent u uw medereizigers al. Samen vliegen jullie via Dubai naar Johannesburg.

   Dag 2 Johannesburg - Krugerpark

   Aankomst in Johannesburg waar de gids op u wacht. Rit naar het Krugerpark. Je verblijft de volgende drie nachten in een lodge gelegen aan de rand van het beroemde wildpark. Overnachting in hotel Nkambeni Safari Camp***.

   Ontbijt

   Dag 3 Panoramaroute

   De Panoramaroute slingert zich door een prachtig berglandschap en langs de indrukwekkende Blyde River Canyon. Je maakt een stop aan enkele uitzichtpunten zoals Gods Window en de Three Rondavels. Bij Bourke's Luck Potholes zie je grillig gevormde rotsformaties. in het oude mijnwerkersstradje Pilgrim's Rest lijkt het alsof de tijd is blijven stilstaan. Overnachting in Nkambeni Safari Camp***.

   Ontbijt

   Dag 4 Krugerpark

   Volledige dag safari in een open 4x4 voertuig doorheen het wereldberoemde Krugerpark, het bekendste en grootste wildpark van Zuid-Afrika. Misschien kom je wel oog in oog te staan met enkele leden van de Grote Vijf: leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn. Overnachting in Nkambeni Safari Camp***.

   Ontbijt

   Dag 5 Krugerpark - Eswatini (Swaziland)

   Eswatini is een klein onafhankelijk koninkrijkje dat geprangd ligt tussen Zuid-Afrika en Mozambique. Na de middag bezoek aan het Mantenga Cultural Village. In dit openluchtmuseum ervaar je het dagelijkse leven en de gewoontes van de traditionele Swazi. Overnachting in Mantenga Lodge***.

   Ontbijt

   Dag 6 Eswatini - St. Lucia

   Je rijdt verder door het glooiende landschap van Eswatibi (Swaziland) naar St. Lucia. Dit plaatsje aan de kust is gelegen naast het iSimangaliso Wetland Park, een beschermd natuurreservaat. In de namiddag boottocht op de lagune van St. Lucia. Vanop de eerste rij spot je gegarandeerd nijlpaarden. Overnachting in Amazulu Lodge****.

   Ontbijt

   Dag 7 St. Lucia

   Vrije dag om de omgeving te ontdekken.

   Onze tip: maak een safari naar het Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve, bekend om zijn neushoorns. Deze excursies zijn niet inbegrepen. Overnachting in Amazulu Lodge****.

   Ontbijt

   Dag 8 St. Lucia - Durban - Kaapstad- Stellenbosch

   Transfer naar de luchthaven van Durban en binnenlandse vlucht naar Kaapstad. Bij aankomst reizen we onmiddellijk door naar de wijnregio. Overnachting in Stellenbosch hotel***, dat pal in het centrum van het gezellige studentenstadje Stellenbosch gelegen is.

   Ontbijt

   Dag 9: Stellenbosch - Oudtshoorn

   Je kan nog even rondwandelen in Stellenbosch vooraleer te vertrekken naar Oudtshoorn. We volgen de Route 62 langs wijngaarden, prachtige bergpassen en pittoreske dorpjes. Onderweg stop je aan één van de wijndomeinen in Robertson om er al proevend kennis te maken met Zuid-Afrika’s lekkerste exportproduct. Overnachting in Mooiplaas Guesthouse****.

   ontbijt

   Dag 10: Oudtshoorn - Tsitsikamma

   In de voormiddag bezoek je de Cangogrotten met zijn indrukwekkende druipsteenformaties. Je ontdekt ook waarom Oudtshoorn de hoofdstad van de struisvogels wordt genoemd. Tijdens een tractortour op een boerderij zie je verschillende soorten en kan je ze voederen. Rit naar Tsitsikamma, een natuurpark waar de ruige oceaan en het groene regenwoud mekaar tegenkomen. Overnachting in Tsitsikamma Village Inn***.

   ontbijt

   Dag 11: Tsitsikamma

   Wandel over de hangbrug aan de monding van de Storms rivier. Vrije namiddag om door de boomtoppen te glijden tijdens een canopy tour (niet inbegrepen). Overnachting in Tsitsikamma Village Inn***.

   Ontbijt

   Dag 12: Tsitsikamma - Arniston/Agulhas

   Rit langsheen de Tuinroute naar Knysna waar je een stop maakt aan de Knysna Heads. Deze twee zandstenen kliffen scheiden de oceaan van de lagune. Bezoek ook het gezellige Waterfront. Je eindigt de dag in Arniston, een klein vissersdorp gelegen aan de oceaan. Overnachting in Arniston Hotel**** of Agulhas Country Lodge****.

   Ontbijt

   Dag 13: Arnistond/Agulhas - Kaapstad

   Je maakt een stop in Hermanus. Tussen juni en december bestaat de kans dat je walvissen ziet zwemmen en spelen vanaf de kustlijn. In Betty’s Bay ontmoet je de schattige Zuid-Afrikaanse pinguïns. Op naar de eindbestemming, Kaapstad. Bij helder weer rijden we naar de top van Signal Hill voor wat Afrikanen een sundowner noemen. Als de zon ondergaat, worden de flessen ontkurkt en klinken de glazen. Het spectaculaire uitzicht over de stad krijg je er gratis bij. Overnachting in hotel Holiday Inn Express***.

   ontbijt

   Dag 14 Kaapstad

   Vandaag ontdek je de moederstad op je eigen ritme. Een dubbeldekker bus rijdt langs de belangrijkste bezienswaardigheden en onderweg kan je op verschillende plaatsen onbeperkt op- en afstappen. Aan boord krijg je uitleg in het Engels. Zeker niet te missen zijn de Tafelberg, de kleurrijke Bo-Kaap en het V&A Waterfront. Overnachting in hotel Holiday Inn Express***.

   ontbijt

   Dag 15 Kaapstad - Brussel

   Bezoek aan het Kaaps Schiereiland. Kaap de Goede Hoop en Cape Point zijn gelegen in een natuurreservaat aan het meest zuidelijke punt waar het uitzicht adembenemend is. Vanuit Houtbaai maak je bij goed weer een boottocht naar Duiker Island om een kolonie pelsrobben van dichtbij te bewonderen. Na de lunch rijden we naar de luchthaven van Kaapstad om in te checken voor de terugvlucht.

   ontbijt - middagmaal

   Dag 16 Brussel

   Aankomst in Brussel.

   Bonus

   Safari in het wereldberoemde KrugerparkVergezichten langs de panoramarouteKaapstad, de bruisende metropoolOntmoeting met pinguïns in Betty's Bay

   + Inclusief

   • Afrikaanstalige (nauw verwant aan het Nederlands) lokale gids
   • internationale vluchten met Emirates 
   • alle luchthaventaksen op het ticket
   • bagageservice op de luchthaven en in de hotels
   • lokaal transport in comfortabele minibus/autocar (met airconditioning)
   • binnenlandse vlucht Durban - Kaapstad 
   • alle vermelde lokale transfers 
   • toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken/parken en bezienswaardigheden
   • alle overnachtingen
   • maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
   • alle lokale taksen

   - Exclusief

   • optionele excursies (onze tips): ter plaatse te reserveren en te betalen, prijzen onder voorbehoud
   • persoonlijke uitgaven
   • alle verzekeringen
   • fooien voor de gids en chauffeur
   • fooien tijdens optionele excursies

   Belangrijke info

   Hotels

    

   Plaats

   Nachten

   Hotel

   Krugerpark 

   3

   Nkambeni Safari Camp***

   Eswatini (Swaziland)

   1

   Mantenga Lodge***

   St. Lucia

   2

   Amazulu Lodge****

   Stellenbosch

   1

   Stellenbosch Hotel***

   Oudtshoorn

   1

   Mooiplaas Guesthouse****

   Tsitsikamma

   2

   Tsitsikamma Village Inn***

   Arniston/Agulhas

   1

   Arniston Hotel****/Agulhas Country Lodge****

   Kaapstad

   2

   Holiday Inn Express***

    


   Aantal deelnemers

   min. 11 personen, max. 25 personen


   Wereldweetjes

   reisdocumenten:

   internationaal paspoort geldig 30 dagen na terugkeer, met minstens 2 lege bladzijden.

    

   geboortecertificaat van je kinderen als deze meereizen (tot 18 jaar).

   inentingen:

   malariatabletten worden aangeraden

    

   Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

   munteenheid:

   de Zuid-Afrikaanse rand (ZAR)

   tijdsverschil:

   winter: +1, zomer: 0

   stroom:

   220 volt

    


   Opmerking

   Afreis 07/04/19 (Paasvakantie): door een gewijzigd vluchtschema, wordt er een dagkamer voorzien in Dubai, alvorens terug te vliegen naar Brussel. Aankomst in Brussel blijft nog steeds Paasmaandag 22 april.

   Singletoeslag: € 250

   Ga met ons mee

   Vraag aan
   Voor meer info: klik op de knop ‘vraag aan >
   en vul het formulier in
   of bel ons op 013 46 26 02
   Boek online of bel ons op 013 46 26 02.

   Zoek een vakantie

   Bijvoorbeeld: 13/12/2019
   Bijvoorbeeld: 13/12/2019