Een initiatief van Heborts Reizen
Jordanië

Groepsreis Jordanië

8 dagen, 7 nachten
Afreisdatum 27/9/2019
Labels: Cultuur | Natuur
Kenmerken: Rondreis
€ 1.890 p.p.
Vraag aan ja Bij minstens 10 personen 13261

Omschrijving

Ga met ons mee naar Jordanië en ontdek de mystieke wonderen van het Midden-Oosten.

Traditioneel Jordaans avondmaal bij een lokale familie
De King’s Highway, de mooiste weg van Jordanië
Het absolute hoogtepunt: het wereldwonder Petra
Gewichtloos drijven in de Dode Zee
Unieke overnachting bij de Bedoeïenen in de Wadi Rum

Deze reis wordt aangeboden op de volgende data:
vrijdag 27 september 2019 tot vrijdag 4 oktober 2019
vrijdag 27 september 2019 tot vrijdag 4 oktober 2019

Dagindeling

Dag 1: Amsterdam-Amman

Vervoer naar Amsterdam. Vlucht van Amsterdam naar Amman 15h40-21h25. Aankomst en transfer naar hotel Sulaf Luxury **** in Amman.

Dag 2: Amman-Jerash-Ajlun-Amman O-A

Verkenning van Amman, één van de oudste steden ter wereld. Hoewel het een snelgroeiende moderne stad is, vinden we nog sporen van het oude Amman. Zo bezoeken we de citadel en het amfitheater. Vervolgens naar Jerash, het ‘Pompeï van het Midden-Oosten’ en één van de best bewaarde ruïnesteden. De opgravingen begonnen in het begin van de 19e eeuw en gaan nog steeds verder want archeologen vermoeden dat nog bijna 90% van de oude stad onaangeroerd is. Wél opgegraven en van een bijzondere schoonheid zijn onder meer de triomfboog, de Tempel van Zeus en het Forum. Via prachtige naaldbossen en olijfgaarden naar de burcht van Ajlun. Vanop de burcht heb je een prachtig uitzicht over de streek. ’s Avonds genieten we van een traditioneel Jordaans avondmaal bij een lokale familie in Amman. Overnachting in hotel Sulaf Luxury **** in Amman.

Dag 3: Amman-Madaba-Mount Nebo-Kerak-Petra O-A

Vandaag nemen we de King’s Highway om naar Petra te rijden. Deze 5000 jaar oude weg is één van de mooiste wegen in het Midden-Oosten. Onderweg bezoeken we Madaba, een stadje gekend om haar kerk met een 6e-eeuwse vloermozaïek dat de landkaart van Palestina voorstelt. Verder naar de berg Nebo. Hier aanschouwde Mozes na een trektocht van vier jaar vanuit Egypte voor het eerst het Beloofde Land. Vanop de berg heb je een schitterend uitzicht over de Jordaanvallei en het Beloofde Land. De King’s Highway bezorgt ons vervolgens sublieme panorama’s over de ‘Grand Canyon van Jordanië’ met op de achtergrond de dam en het meer van de Wadi Mujib. Deze fotogenieke route brengt ons ook naar de enorme kruisvaarderburcht van Kerak. Na een kort bezoek rijden we verder naar Petra. Overnachting in hotel La Maison *** in Petra.

Dag 4: Petra O-A

Deze dag wordt zonder twijfel één van de hoogtepunten van de reis! We bezoeken Petra, een mysterieuze plek, UNESCO-werelderfgoed en één van de zeven wereldwonderen. Deze rozerode historische stad maakt ongetwijfeld een grootse indruk. De imposante façades, tombes en tempels zijn hier allemaal uit rotsen gehouwen. Om de stad te bereiken moet je door de Siq, een kilometerlange kloof waarvan de wanden tot 100 m hoog zijn. Aan het einde van de Siq bevindt zich één van de belangrijkste monumenten van Petra, de schatkamer Al Khazneh. Zin in een (conditionele) uitdaging? Wandel dan naar het afgelegen klooster Ad Deir, het grootste monument van de stad. Immens impressionant en de 800 traptreden zeker waard! Het enorme theater, de Grote Tempel en de ontelbare muurgraven maken een bezoek aan Petra compleet. Overnachting in hotel La Maison *** in Petra

Dag 5: Petra-Wadi Rum O-A

We bezoeken nog Little Petra, minder monumentaal dan Petra, maar daarom niet minder interessant. De kleurrijke fresco’s van Little Petra mogen zeker niet gemist worden. Rit naar Wadi Rum, een spectaculair maan- en woestijnlandschap en bijgevolg een geliefkoosde filmlocatie. David Lean draaide er de populaire film Lawrence of Arabia met Peter O’Toole in de hoofdrol. Een recentere film is The Martian van regisseur Ridley Scott. Tijdens een bemande missie naar Mars word hoofdrolspeler Matt Damon op de planeet achtergelaten. Het fenomenale landschap van de Wadi Rum fungeerde als decor. Tijdens een twee uur durende jeeptour genieten we van het rode en okerkleurige zand, de granieten rotsformaties, de indrukwekkende stilte en de tijdloze schoonheid. ’s Avonds worden we getrakteerd op een weergaloze zondondergang en een traditioneel avondmaal bij de Bedoeïenen. Ook de nacht brengen we door in het bedoeïenenkamp. De sterrenhemel is hier overweldigend! Overnachting in het Rahayeb Camp.

Dag 6: Wadi Rum-Bethany-Dode Zee O-A

Probeer vroeg op te staan om de zonsopgang in Wadi Rum mee te maken. Na het ontbijt rijden we naar de Dode Zee. Onderweg bezoeken we de doopsite Bethany, één van de belangrijkste, recente ontdekkingen in de Bijbelse archeologie. Op deze plaats, bij de rivier Jordaan, zou Jezus door Johannes de Doper gedoopt zijn geweest. We bezoeken hier de restanten van de doopkerk. Bij aankomst aan de Dode Zee nemen we afscheid van onze lokale gids. Avondmaal en overnachting in hotel Dead Sea Spa ****.

Dag 7: Dode Zee O-A

Vrije dag aan de Dode Zee. Van alle wereldzeeën is de Dode Zee zonder meer de bijzonderste. Met haar 400 m beneden de zeespiegel is dit het laagste punt op aarde. Dankzij de hoge zoutconcentratie van maar liefst 27% is het onmogelijk om tijdens een zwempartij kopje onder te gaan. Smeer je zeker ook in met de uit de Dode Zee afkomstige modder om een babyzachte huid te krijgen. Avondmaal en overnachting in hotel Dead Sea Spa ****.

Dag 8: Dode Zee-Amman-Amsterdam O

Vroeg ontbijt en transfer naar de luchthaven van Amman voor de terugvlucht naar Amsterdam 10h45-14h45. Aansluitend transfer terug naar huis.

Bonus

+ Inclusief

 • Nederlandstalige gids
 • Eigen begeleiding door Liesbeth Janssen
 • Rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam
 • Vervoer van en naar Amsterdam
 • Verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airco
 • Alle vermelde transfers
 • Toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
 • Maaltijden volgens programma
 • Lokale taksen
 • Visum 

 

- Exclusief

 • Niet vermelde maaltijden en dranken
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Fooien voor gids en chauffeur
 • Eventuele annulatie- en of bijstandsverzekering

Belangrijke info

Internationaal paspoort, nog miniumum 6 maanden geldig na retour

Visum is gratis, op voorwaarde dat we minstens 4 weken voor afreis in het bezit zijn van een kopie van het internationaal paspoort

Minimum 10, maximum 17 deelnemers

Single toeslag: € 230.00

Ga met ons mee

Vraag aan
Voor meer info: klik op de knop ‘vraag aan >
en vul het formulier in
of bel ons op 013 46 26 02
Boek online of bel ons op 013 46 26 02.

Zoek een vakantie

Bijvoorbeeld: 20/08/2019
Bijvoorbeeld: 20/08/2019