Een initiatief van Heborts Reizen
Namibië

Het juweel van Afrika

19 dagen, 18 nachten
Afreisdatum 29/7/2019
Labels: Avontuur | Cultuur | Kleine groep | Luxe | Natuur
Kenmerken: Rondreis | Safari
€ 6.490 p.p.
Vraag aan ja Bij minstens 10 personen 12837

Omschrijving

Namibië, de geologische schatkamer
Namibië is zonder twijfel één van de mooiere natuurbestemmingen in zuidelijk Afrika. Je reist tussen basalten polygonen, kleipannen en zoutvlaktes langs de tweede langste kloof ter wereld en door twee schitterende woestijnen. Verder zoek je naast de fauna ter land en in de zee ook naar de flora zoals de zeldzame welwitchia mirabilis. Je maakt kennis met verschillende etnische groepen zoals de San, de Herero's en de Himba's.

Deze reis wordt aangeboden op de volgende data:
maandag 29 juli 2019 tot vrijdag 16 augustus 2019
maandag 9 september 2019 tot vrijdag 27 september 2019
maandag 30 september 2019 tot vrijdag 18 oktober 2019
maandag 21 oktober 2019 tot vrijdag 8 november 2019
maandag 11 november 2019 tot vrijdag 29 november 2019
maandag 2 december 2019 tot vrijdag 20 december 2019
zondag 23 februari 2020 tot vrijdag 10 april 2020

Dagindeling

Dag 1: Brussel - Windhoek

Vertrek vanuit Brussel naar Windhoek.

Dag 2: Windhoek

We komen aan op de luchthaven van Windhoek en we worden naar het mooi gelegen THULE HOTEL gebracht. Na de koffie snuiven we de koloniale sfeer op van de netste hoofdstad van Afrika. Windhoek is sfeervol, multicultureel en blinkt uit dankzij de duizenden contrasten in kleur, stijl en architectuur. Koloniale gebouwen, zoals de Tintenpalast en de Duits Lutherse kerk, herinneren aan het Duitse koloniale verleden. We flaneren langs de winkels op de Independence Avenue, de vroegere Kaiserstrasse en bezoeken het Owelamuseum. Het centrum toont dan weer het stadsgedeelte van een land in volle ontwikkeling. Tijdens onze rondrit komen we ook langs Katutura, de township waar tienduizenden mensen in zinkenplaten huizen wachten op hun eigen stukje Namibische grond. We lunchen in het hotel. In de namiddag brengen we een bezoek aan het Penduka project, gericht op het verbeteren van de levensstandaard van kansarme vrouwen. ’s Avonds dineren we in het hotel.

Lunch-Diner

Dag 3 Windhoek - Okahandja - Kalkfeld

Na het ontbijt vertrekken we richting Okahandja, een baken binnen de Herero-gemeenschap die een eigenzinnige geschiedenis met zich meedraagt. We lunchen en verblijven in de MOUNT ETJO SAFARI LODGE. In de namiddag maken we een natuurrit in de mooie omgeving van de lodge. Tijdens deze tocht krijgen we de kans om een enorme variëteit aan dieren te observeren, die in deze prachtige omgeving rondtrekken. Denk maar aan het hartenbeest, de springbok, de mooie koedoe, de impala, de gemsbok, de eland, de klipspringer, de bruine hyena, de jakhals, de giraf en de bergzebra. Terwijl de zon boven de savanne zachtjes ondergaat, sluiten we onze eerste natuurrit passend af met een aperitiefje, de zogenaamde sundowner of skemerkelkie in het Afrikaans. We dineren en overnachten in de lodge.

Ontbijt-Lunch-Diner

Dag 4: Kalkfeld - Etosha NP

Na een lekker ontbijt vertrekken we ’s ochtends naar de oostelijke ingangspoort van het Etosha Nationaal Park. We verblijven twee nachten in de MOKUTI LODGE. Deze accommodatie is ideaal gelegen aan een van de toegangspoorten van het nationale park. Na de lunch in de lodge bezoeken we het Ombili bushmanproject. Ombili betekent vrede in de taal van de Owambo’s. Toen de overlevingskansen van de Bosjesmannen na de burgeroorlog bedreigd werden, bood een Südwesterboer zijn grond aan als opvangcentrum. Dankzij dit unieke project kunnen de Bosjesmannen zich onderwijzen en integreren in de moderne maatschappij. We dineren en overnachten in de lodge.

Ontbijt-Lunch-Diner

Dag 5: Etosha NP

Na het ontbijt verkennen we vandaag met een open 4x4 het grootste wildpark van het land. Het is ook een van de boeiendste en oudste wildreservaten in Afrika. Dit immense gebied varieert van dichte bush tot weidse open vlaktes. De grootse Great White Place of Land of Dry Water is het kloppend hart van dit park: een opgedroogd zoutmeer met een eindeloze, vegetatieloze zoutvlakte (pan) van zilverwit zand. Zeker ‘s winters zorgt dit voor hallucinante luchtspiegelingen, het bekende beeld uit stripverhalen; een eindeloze woestijn, een brandende zon en glinsterende contouren van het voorbijtrekkend wild. Spring- en spiesbokken, giraffen, olifanten, koedoes en zebra’s laven zich gretig aan de waterputten. Leeuwen, zeldzame zwarte neushoorns, impala’s en unieke soorten antilopen eisen hier ook hun plekje op. Na de lunch krijgen we tijdens een tweede safari nog veel meer van dat fraais voorgeschoteld. We maken deze game drive binnen Etosha helemaal uniek door af te ronden met een skemerkelkie in dit idyllisch decor. We dineren en overnachten in de lodge.

Ontbijt-Lunch-Diner

Dag 6: Etosha NP

We starten de dag met een heerlijk ontbijt. We rijden met onze safaritruck in westelijke richting en ontdekken een minder bezocht deel van het park waar het dierenleven zich ongestoord heeft kunnen ontwikkelen. Zeldzame diersoorten zoals de zwarte neushoorn en de zwarte impala komen hier voor. Het gebied is rijk aan drinkplaatsen die een enorm scala aan dieren aantrekken zoals de olifant, neushoorn, luipaard, leeuw, springbok en het rode hartenbeest. Ook het vogelleven is uitbundig. We dineren en overnachten in OKUTALA ETOSHA LODGE (TOSHARI LODGE NB01 en NB02).

Ontbijt-Lunch-Diner

Er is een mogelijkheid dat de NB01 en NB02 groep in TOSHARI LODGE verblijft. In dit geval zal er een korting toegepast worden op de brochureprijs van 30 euro per persoon (tweepersoonskamer) en 50 euro per persoon (eenpersoonskamer).

Dag 7: Etosha NP - Kaokoland - Opuwo

Na het ontbijt zetten we onze ontdekkingstocht verder in noordelijke richting. Hier ontsluiert Namibië zijn couleur locale en spotten we rotsformaties en zacht glooiende heuvels. De lokale begroeiing, gaande van ‘deurmekaarbos’ tot ‘wonderbossies’, geeft het landschap een bijzondere vorm. De beschaafde wereld is ver weg als we op grindwegen koers zetten naar het westen. In deze regio komt een bont allegaartje van mensen goederen verhandelen. In de namiddag bezoeken we een nederzetting van de Himba’s, een volk dat achterbleef in het ontoegankelijke Kaokoland en zich aanpaste aan de moeilijke levensomstandigheden. Hun strenge samenlevingsstructuur met duidelijke hiërarchie is gebaseerd op de voorouder- en veecultus. Vrouwen hullen zich hier traditioneel in koperen en lederen versieringen die samen met hun haartooi hun sociale status binnen de gemeenschap illustreren. We lunchen, dineren en overnachten in de OPUWO COUNTRY LODGE.

Ontbijt-Lunch-Diner
 

Dag 8: Opuwo - Kunene - Khowarib

Na het ontbijt vertrekken we voor een avontuurlijke rit over Robbies Pass, in de richting van Sesfontein. Via uitgedroogde rivierbeddingen, over rotspaden, zandwegen en langs baobabs, banen we ons een weg door deze spectaculaire doorgang. Het landschap is hier doorspekt met Himba-kralen en Herero-nederzettingen. Deze laatste bevolkingsgroep is nauw verwant aan de Himba’s met hun kenmerkende traditionele klederdracht. Met wat geluk spotten we onderweg in de uitgedroogde rivierbeddingen de speciale woestijnolifant. Deze dikhuid heeft zich enorm goed aangepast aan het harde woestijnklimaat. Hij legt gemakkelijk 70 kilometer per dag af tussen de voedingsbodems en drinkplaatsen. We lunchen in de KHOWARIB LODGE. Damaraland is onze eindbestemming van de dag. Na de middag maken we een natuurwandeling in deze mooie omgeving. We sluiten onze tocht passend af met een verfrissend skemerkelkie op een uitzonderlijke locatie. We dineren en overnachten in de lodge.

Ontbijt-Lunch-Diner

Dag 9: Khowarib - Damaraland - Twyfelfontein

De geologische schatkamer van Damaraland geeft ons na het ontbijt geleidelijk al haar geheimen prijs. Deze landstreek werd tijdens de koloniale periode aan de Damara toegewezen en is het thuisland van de oudste, culturele activiteiten van het land. De tocht door deze halfwoestijn voert ons via de rooilyn of kaplyn (veehekken), de Hoanib rivierbedding en de Grootbergen langs de relikwieën van de prehistorie. In Twyfelfontein bewonderen we de grootste collectie prehistorische rotstekeningen en -gravures van Afrika die ondertussen als werelderfgoed zijn erkend. Hier kerfden de jager-verzamelaars uit het stenen tijdperk hun geschiedenis in de rotsen. We treffen er ook de mopanebomen aan. De vlindervormige bladeren sluiten zich als de zon fel schijnt en worden gebruikt als bloedstelpende watten. Het sap kan dienen als ontsmettingsmiddel. Tijdens een Himba huwelijk worden de blaadjes dan weer gebruikt om op te fluiten. We lunchen, dineren en overnachten in het luxueuze MOWANI MOUNTAIN CAMP, prachtig geïntegreerd in deze schitterende omgeving.

Ontbijt-Lunch-Diner

Dag 10: Twyfelfontein - Swakopmund

Na het ontbijt laten we vandaag dit mooie geologische gebied achter ons en zetten we via de oude mijnstad Uis koers richting de Atlantische kust. We lunchen onderweg in de fraaie omgeving van de Brandberg, de hoogste berg van Namibië, met zijn 2.574 meter. We flirten permanent met de Ugab rivierbedding waar alweer woestijnolifanten gezag uitoefenen. Hier maken we nader kennis met de levenswijze van de Damara, voormalige jager-verzamelaars die in familieclans leefden. We ontdekken er pondoks, typische huttenwoningen van dit diep negroïde volk. De mannen tonen trots hoe ze tegenwoordig een evenwicht vinden tussen de moderne samenleving en hun oude ambachten. Daarna trekken we via de kust zuidwaarts naar Swakopmund. De gezellige en charmante sfeer van dit kustoord weerspiegelt zich ook in het STRAND HOTEL waar we dineren en overnachten.

Ontbijt-Lunch-Diner
 

Dag 11: Swakopmund: Walvisbaai Cruise

Na het ontbijt rijden we in zuidelijke richting naar Walvisbaai. Deze vroegere Zuid-Afrikaanse enclave is het belangrijkste broedgebied voor kustvogels in zuidelijk Afrika. Een bonte verzameling vogels ontmoet elkaar op de zandbanken van de landtong die eindigt aan Pelikaan Punt. Duizenden flamingo’s, witte pelikanen en andere waadvogels worden hier aangetrokken door de rijke voedingsbodem. We maken een ontspannende boottocht in de lagune, waarbij de kans groot is dat we geëscorteerd worden door enthousiaste pelikanen, zeeleeuwen en dolfijnen. Terwijl we ons te goed doen aan verfijnde hapjes en overheerlijke oesters met vonkelwijn, kijken we vanop het dek uit naar sprongen van speelse zeedieren. We zetten voet aan wal en keren terug richting Swakopmund. Deze populaire badplaats is de ideale locatie om te flaneren langs de prachtige koloniale gebouwen. ‘s Avonds genieten we van een lekkere maaltijd in een van de restaurants van het hotel. We overnachten in het hotel.

Ontbijt-Snacklunch-Diner

Dag 12: Swakopmund: Namibwoestijn per 4x4

Na het ontbijt verkennen we per gesloten 4x4 de duinengordel tussen Swakopmund en Walvisbaai. De rit brengt ons dwars door de duinen tot aan de Atlantische Oceaan. In dit fragiele, maar unieke ecosysteem, gaan we op zoek naar leven. De meest uiteenlopende sporen bewijzen dat deze streek zeker niet onbewoond is. De gids toont ons het fascinerende, vaak verborgen leven in dit schijnbaar verlaten landschap dat deel uitmaakt van de Namibwoestijn. Enkele van de endemische diersoorten die we hier terugvinden zijn de kleine Peringuey adder, de Palmato- of dikvingergekko en de Namaqua kameleon. We ontdekken hoe de lokale planten- en dierensoorten in dit harde klimaat overleven. Na een korte lunch maken we kennis met de verschillende bizarre natuurfenomenen van Moon Valley en de Swakop River Canyon. Hier groeit ook de unieke, voorhistorische plant Welwitchia Mirabilis die hier continu wordt bestudeerd door wetenschappers. Tijdens zijn evolutie heeft deze plant zich ingenieus aangepast aan de kurkdroge omgeving, zodat hij kan leven van ochtenddauw, mist en ondergrondse waterbronnen. Gemiddeld wordt hij zo’n 500 à 600 jaar oud, maar er zijn zelfs exemplaren van 2.000 jaar oud gekend. We dineren en overnachten in het hotel.

Ontbijt-Lunch-Diner

Dag 13: Swakopmund - Kuiseb en Gaub pas - Sossusvlei

We genieten van een heerlijk ontbijt. Terwijl we vandaag de centrale Namibwoestijn doorkruisen, zien we het landschap stilletjes aan veranderen. Duinengordels aan de kust maken eerst plaats voor uitgestrekte kiezel- en grindvlaktes. Naarmate we de Namib doorrijden, zien we meer en meer leven: gems- en springbokken, struisvogels en andere dieren kruisen wellicht ons pad. Hier zien we ook de speciale kameeldoringboom. In een poging om water te vinden, groeit deze acacia in eerste instantie naar beneden. Hierbij kunnen zijn wortels tot 120 meter diepte reiken. Pas dan zal hij naar boven beginnen groeien. Ook andere acacia’s, kokerbomen en de euphorbia virosa of gifboom sieren het landschap. Bosjesmannen doopten hun jachtpijlen in het giftige, melkachtige sap van deze plant. Naarmate we de Kuiseb pass naderen, wordt het landschap bergachtig en ontvouwen er zich prachtige panorama’s. De rit gaat verder langs de mooie Gaub pass en de Naukluftbergen. In deze schitterende omgeving genieten we van de lunch. Onze eindbestemming vandaag is het Namib Naukluft Park waar hoge zandduinen trots het landschap bepalen. We dineren en overnachten in de SOSSUSVLEI LODGE.

Ontbijt-Lunch-Diner

Dag 14: Sossusvlei en Sesriem Canyon

Bij zonsopgang transformeren de warme kleuren van het zand van ivoorwit tot abrikoos, oranje en dieprood. Om dit fantastische spektakel te bewonderen, moeten we dan ook vroeg uit de veren. Na het ontbijt bezoeken we per open 4x4 de beroemde Sossusvlei. Deze kleipan laat zich omringen door de hoogste zandduinen en bevindt zich aan het einde van een erosietrog gevormd door de Tsauchab rivier. Het voortdurend variërende kleurenspel is een lust voor het oog. Liefhebbers kunnen een duin nabij de Big Mama opwandelen vanwaar we een schitterend uitzicht hebben. Vervolgens wandelen we naar Deadvlei met zijn oeroude verdorde kameeldoringbomen. Dit ongerepte stuk natuurwonder ademt een onwezenlijke sfeer uit: pure schoonheid. We lunchen in de lodge. In de namiddag maken we een korte wandeling in de lieflijke Sesriem Canyon. Deze smalle kloof van slechts drie kilometer lang liet zich miljoenen jaren geleden vormen door de Tsauchab rivier. Als het weer het toelaat, kunnen we deelnemen aan een optionele panoramische vlucht (vliegtuigje) over het Namib Naukluft Park. Tijdens het diner en de overnachting genieten we na van zoveel natuurschoon.

Ontbijt-Lunch-Diner

OPMERKING
FACULTATIEVE PANORAMISCHE VLUCHT
De richtprijs van de facultatieve panoramische vlucht ligt tussen de 170 EURO en 200 EURO per persoon voor iets meer dan een uur (prijs onder voorbehoud, afhankelijk van beschikbaarheid en wisselkoers). We vliegen tot aan de Atlantische Oceaan en terug terwijl we genieten van een adembenemend uitzicht over de canyon, Sossus- en Deadvlei. Inschrijven en betalen doen we ter plaatse.
Dag 15: Sossusvlei - Aus

Na het ontbijt verlaten we de Sossusvlei regio en genieten we van een spectaculaire rit naar Aus. Eindeloos lijkende zandvlakten voor ons, de rooirand- en zwartrandbergen, valleien en plateaus wisselen elkaar moeiteloos af en nodigen telkens uit voor een fotostop. We stoppen bij versamelvoëlnesten en bewonderen de klipspringers in de verte op de bergwanden. We lunchen onderweg en krijgen niet genoeg van de Tsaris- en Tirasbergen, de Karakulschapen en Bontsmarakoeien op de weidse landerijen. Het zuiden van Namibië is een oord van stilte. Voor we dineren en overnachten in de KLEIN AUS VISTA DESERT HORSE INN LODGE, wacht ons nog een natuurrit. Bij zonsondergang genieten we van de indrukwekkende omgeving. Uiteraard mag een aperitiefje niet ontbreken om te klinken op zoveel moois. Op de terugweg blijven we alert om eventueel de beruchte wilde paarden te spotten.

Ontbijt-Lunch-Diner

Dag 16: Aus - Fish river Canyon

Het restaurant van de lodge verwent ons met een stevig ontbijt. Onze voormiddagrit brengt ons voorbij de Klein Karasbergen waar we van eindeloze uitzichten genieten. Enkele kalkovens zijn nog een overblijfsel van het industriële erfgoed van de streek. Na onze lunch worden we ondergedompeld in het echte ‘hakuna matata’-sfeertje. Een korte, slome wandeling onder een late namiddagzon brengt ons naar een groepje kokerbomen die ons uitnodigen op een vol sundownerglas met vonkelwyn. In de verte loeren de grensbergen van Zuid-Afrika naar ons. Alles laat ons denken aan de Karoo vegetatie van Zuid-Afrika met zijn fossielen, eigenzinnige halfwoestijnplanten en oneindige vergezichten. De unieke kokerbomen, de granieten rotsblokken die er neergestapeld zijn door al lang verdwenen reuzen: het ademt oertijden uit. We dineren en overnachten in de CANYON LODGE (CANYON VILLAGE NB03), een Lodge die perfect geïntegreerd is in het landschap. (O,L,D)

Er is een mogelijkheid dat de NB03 groep in CANYON VILLAGE verblijft. In dit geval zal er een korting toegepast worden op de brochureprijs van 30 euro per persoon (tweepersoonskamer) en 50 euro per persoon (eenpersoonskamer). 

Dag 17: Fish river Canyon - Kalahariwoestijn

Bij zonsopgang vatten we de korte rit aan naar de Fish River Canyon. Zonder twijfel is dit een van de mooiste en indrukwekkendste natuurwonderen van Namibië. De Fish River Canyon, de tweede grootste canyon van Afrika en de langste ter wereld, met een bezoek vereren wanneer we toch in Namibië zijn, is een must. De diepe kloven zijn het resultaat van miljoenen jaren riviererosie. Vanaf de hoofduitkijkpost aan de rand van de canyon genieten we van deze natuurpracht. De Visrivier heeft een maximumdiepte van 549 meter. De canyon zelf is 161 kilometer lang en op sommige plaatsen zelfs 27 kilometer breed. Het landschap nodigt uit tot een slenterwandeling. We laten de granieten blokken achter ons en rijden na ons bezoek recht naar Keetmanshoop voor een lichte lunch. Na de middag gaat het voorbij de Witrandbergen en Mariëntal. Onze eindbestemming is het rode duinlandschap van de Kalahari, de semiwoestijn van Namibië. We verblijven hier in de gezellige KALAHARI RED DUNES LODGE (KALAHARI ANIB LODGE NB04 en NB06), een oase in deze woestijn. Met een skemerkelkie in de hand proosten we op onze laatste avond in Namibië. We genieten van een afscheidsdiner en van een welverdiende overnachting in de lodge.

Ontbijt-Lunch-Diner

Dag 18: Kalahariwoestijn - Windhoek - Brussel

Na het ontbijt gaan we deze voormiddag op zoek naar het unieke, maar schaarse wildleven in de Kalahari. Geen bosjesmannen hier, maar even verbazingwekkend is de flora die zich heel spitsvondig aan deze omgeving heeft aangepast. Kalaharigras, trassiebos en stokstaartjes nemen afscheid van ons. We genieten van een laatste, relaxte lunch en kunnen ons nog even verfrissen en omkleden in de kamers die voor ons gereserveerd zijn. Vervolgens rijden we terug langs Rehoboth (het land van de Basters) en Windhoek naar de internationale luchthaven Hosea Kutako voor onze terugvlucht naar Brussel. 

Ontbijt-Lunch

Dag 19: Brussel

We komen aan in Brussel.

Bonus

Rood duinenlandschap van de KalahariwoestijnOpen 4x4 safari's in Etosha NP en SossusvleiEtnische groepen: Himba, San, Herero, DamaraFish river CanyonNatuurrit op zoek naar de woestijn olifant

+ Inclusief

 • Internationale vluchten in groepsklasse (economy class) van/naar Brussel
 • Alle overnachtingen volgens programma
 • Alle excursies en transfers volgens programma
 • Alle maaltijden volgens programma (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner)
 • Alle fooien, inkomgelden en taksen 
 • Gespecialiseerde Nederlandstalige of Afrikaanstalige reisbegeleiding
 • Assistentie bij check-in op de luchthaven
 • Annulerings- en reisbijstandsverzekering

- Exclusief

 • Dranken & persoonlijke uitgaven (bijv. souvenirs)
 • Eventuele kosten voor paspoort & inentingen
 • Eventuele verlengingen of aanpassingen op vermelde groepsreis (mogelijk op aanvraag!)
   

Belangrijke info

Paspoort en Visum
Formaliteiten voor deelnemers met de Belgische nationaliteit: je dient in het bezit te zijn van een internationaal paspoort dat geldig is tot ten minste zes maanden na terugkeer in België. In je reispas moeten minstens twee pagina’s nog volledig blanco zijn. We raden aan om een kopie van je paspoort mee te nemen en het apart van het origineel te bewaren. Voor minderjarigen die naar Namibië reizen gelden er speciale regels. Ouders met kinderen tot 18 jaar moeten een meertalig, gelegaliseerd geboortecertificaat van de kinderen bij zich hebben. Als één ouder met zijn/haar minderjarige kinderen reist, moet bijkomend een Engelstalige gelegaliseerde toestemming van de niet meereizende ouder worden voorgelegd of, indien van toepassing, een Engelstalige overlijdensakte. Voor volwassenen die met kinderen reizen waarvan ze niet de biologische ouders zijn of voor alleenreizende minderjarigen zijn er nog extra documenten vereist.

Gezondheid
Geen enkele vaccinatie is verplicht, maar een vaccinatie tegen tetanus en buiktyfus is aangeraden. Denk er steeds aan om je persoonlijke medicatie en eventueel een extra voorschrift (Engelstalig) mee te nemen. Een goed insectenwerend middel en zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor zijn geen overbodige luxe. Voor richtlijnen voor preventieve malariapillen, indien gewenst (van november tot mei), verwijzen we je door naar je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (reisadvies: 03 247 66 66 of surf naar www.itg.be).

Stroom
De netspanning bedraagt 220 volt. Aangezien de geschikte adapters voor deze stopcontacten met drie dikke polen enkel te verkrijgen zijn in Afrika, zal onze reisleider er per kamer één ter beschikking stellen. Bijna alle lodges, zoniet allemaal, hebben ondertussen al hun elektriciteitsnet aangepast aan de Europese plugnorm.

Geldzaken
De nationale munteenheid is de Namibische dollar. Om geld te wisselen kan je eigenlijk alleen bij de banken en wisselkantoren in de steden terecht (Windhoek, Swakopmund, Keetmanshoop, Otjiwarongo, enzovoort). Zuid-Afrikaans geld wordt in Namibië overal geaccepteerd en is in waarde gelijk aan de Namibische dollar (maar omgekeerd wordt de Namibische dollar niet in Zuid-Afrika aanvaard). VISA en Master Card werken vlot om betalingen te verrichten in de lodges en winkels. Kredietkaarten worden aanvaard in alle winkels, ook voor kleine bedragen. Uitzondering hierop zijn de lokale markten (houtsnijwerk, lokale kunst,...). Bancontact is aan te raden om geld uit de muur te halen, op voorwaarde dat je bank op voorhand verzocht werd om je bancontactkaart te activeren buiten Europa. De euro wordt op vele plaatsen aanvaard en kan gemakkelijk in de lokale munteenheid worden omgewisseld.

 • Deze rondreis is het meest volledige en afwisselende programma in Namibië. Een bezoek aan dit land, in oppervlakte bijna 27 keer groter dan België, vraagt om een aantal langere verplaatsingen. Gelieve rekening te houden met de minder goede staat van de wegen die niet te vergelijken is met onze Europese normen. Vaak rijden we over grindwegen. Daarom kiezen we voor het transport een safaritruck, voorzien van alle comfort (verstelbare stoelen, airconditioning, grote panoramische ruiten, koelkast). De landschappen zijn uniek en vormen een integraal onderdeel van de reis. Tijdens deze rondreis leggen we ongeveer 4.700 kilometer af.
 • We verblijven in goede en vaak unieke hotels en lodges. Een aantal zijn eenvoudig, maar de best beschikbare opties in de bezochte gebieden. Bovendien zijn ze vaak uniek gelegen en ideaal voor de geplande excursies.
 • Tijdens deze reis worden er heel wat safari’s georganiseerd en doorkruisen we verschillende landstreken, elk met een aparte fauna en flora. De geologische streken met woestijn, bush, bergen, grillige en steeds veranderende rotsformaties en het bezoek aan de Himba’s, Damara en Herero zorgen voor een contrastrijk programma.
 • Deze afwisselende rondreis staat open voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie en mobiliteit beschikt, kan deelnemen aan alle georganiseerde excursies en wandelingen. Wie het fysiek minder gemakkelijk heeft kan zich echter telkens laten ontvoeren door het transport van de lodges om op het eindpunt de groep te vervoegen. Wildlife komt spijtig genoeg niet à la carte en kunnen we dus nooit garanderen.
 • Namibië is een jong land in volle groei. Toerisme is nog niet volledig ontwikkeld. Onvoorziene plaatselijke, logistieke of weersomstandigheden kunnen verschuivingen in het programma noodzakelijk maken. Onze reisleid(st)er zal steeds, binnen de mogelijkheden, het programma aanpassen in het belang van de groep. De volgorde van de bezoeken kan veranderen zonder voorafgaande melding.

Single prijs: €6990

Ga met ons mee

Vraag aan
Voor meer info: klik op de knop ‘vraag aan >
en vul het formulier in
of bel ons op 013 46 26 02
Boek online of bel ons op 013 46 26 02.

Zoek een vakantie

Bijvoorbeeld: 17/06/2019
Bijvoorbeeld: 17/06/2019