Een initiatief van Heborts Reizen
Spanje

Spanje - Andalusische parels, tapas, en flamenco

8 dagen, 7 nachten
Afreisdatum 4/5/2019
Labels: Cultuur | Natuur
Kenmerken: Rondreis
€ 1.162 p.p.
Vraag aan 12495

Omschrijving

 Spanje - Andalusische parels, tapas, en flamenco

 • Moorse invloeden en prachtige landschappen
 • Kuier door de straatjes van Sevilla
 • Renaissancesteden Baeza & Ubeda
 • Het adembenemende Alhambra in Granada
Deze reis wordt aangeboden op de volgende data:
zaterdag 4 mei 2019 tot zaterdag 11 mei 2019
zaterdag 18 mei 2019 tot zaterdag 25 mei 2019
zaterdag 15 juni 2019 tot zaterdag 22 juni 2019
zaterdag 22 juni 2019 tot zaterdag 29 juni 2019
zaterdag 7 september 2019 tot zaterdag 14 september 2019
zaterdag 21 september 2019 tot zaterdag 28 september 2019

Dagindeling

Dag 1 Brussel - Malaga - Antequera

Vlucht naar Malaga. Na aankomst reis je verder naar Antequera. Avondmaal en overnachting in hotel La Sierra**** in Antequera.

avondmaal

Dag 2 Antequera - Ronda - Jerez de la Frontera - Sevilla

Vandaag bezoek je het schilderachtige Ronda, dat dankzij zijn hoge ligging een van de laatste stadjes was waar de Moren het voor het zeggen hadden. De smalle straatjes met kasseien in het oudste gedeelte van Ronda lichten al een tipje van de sluier op van de Moorse bouwkunst. De bekendste bezienswaardigheid is zonder twijfel de Puente Nuevo, de 18e-eeuwse brug die de 100 meter diepe kloof tussen de oude en de nieuwe stad overspant. Vervolgens ga je naar Jerez de la Frontera, beroemd vanwege de sherry, de paardendressuur en de vurige flamencodans die in deze omgeving is ontstaan. Hier bevindt zich de officiële academie van de flamenco. Verder naar Sevilla en overnachting in hotel Exe Isla Cartuja****.

ontbijt

Dag 3 Sevilla

Vandaag heb je ruim de tijd voor een uitgebreid bezoek aan het mooie Sevilla, de stad die werd ingenomen door zowel de Grieken, de Romeinen, de Visigoten en de Moren. Na de overheersing van de islamitische Moren werd het de hoofdstad van het nieuwe christelijke Spanje. In de oude joodse wijk Santa Cruz is het aangenaam slenteren in de wirwar van smalle straatjes en patio’s. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is beslist de Santa Maria kathedraal met de Giralda. Beklim de toren en geniet van het uitzicht over de stad. Of je het beroemde Alcázar, het Koninklijk Paleis van Sevilla, kunt bezoeken, is van tevoren niet helemaal te voorspellen omdat het niet altijd toegankelijk is. De rijkelijk versierde kamers, de heerlijke patio’s en de vele verschillende bouwstijlen zijn een lust voor het oog. Ook de weelderige tuinen zullen bij het bezoek niet overgeslagen worden. Mocht Alcázar niet toegankelijk zijn, dan ga je naar Casa de Pilatos. In dit paleis lieten de Markies van Tarifa en de hertogen van Medinaceli de pracht van de Italiaanse renaissance steden terugkomen dankzij een rijke verscheidenheid aan bouwstijlen, Romeinse reliëfs, mooi vormgegeven beelden en romantische binnenpleintjes. Overnachting in hotel Exe Sevilla Palmera**** in Sevilla.

ontbijt

Dag 4 Sevilla - Córdoba

Na het ontbijt vertrek je naar Córdoba. Onder de Moorse heersers was Córdoba na Constantinopel de grootste stad van Europa. De rijkdom, de macht en het aanzien die hiermee gepaard gingen kun je je meteen voorstellen wanneer je naar de befaamde moskee de Mezquita kijkt. Vroeger was de Mezquita, op de moskee van Mekka na, de grootste ter wereld. Iedere islamitische heerser liet een stukje aan de moskee bijbouwen, zodat deze bleef groeien. Na herovering op de Moren bouwden de christelijke heersers er in het midden een kathedraal, wat voor een aardig contrast zorgt met de moskee. In de omliggende joodse wijk, la Judería, is het gezellig kuieren door de smalle straatjes. Overnachting in hotel Eurostars Las Adelfas**** in Cordoba.

ontbijt - avondmaal

Dag 5 Córdoba - Ubeda - Granada

Bezoek aan de door olijfbomen omgeven renaissancesteden Baeza en Ubeda. Het intieme Baeza bezit imposante paleizen, pleinen, kerken, een kathedraal en vele monumenten zoals het Casa del Pópulo en de oude graanbeurs de Alhóndiga. Het was de eerste stad die definitief op de Moren heroverd werd en Baeza kende aansluitend een bloeiende periode waar de stad nu nog de vruchten van plukt. In zusterstad Ubeda waan je je in de renaissance. De op een bergkam gelegen stad kenmerkt zich door de smalle met kinderkopjes geplaveide straatjes die ons langs historische monumenten voeren. Hoogtepunt is de Plaza de Vázguez, het centrale plein. Verder naar Granada. Overnachting in hotel Guadelupe*** in het centrum van Granada.

ontbijt - avondmaal

Dag 6 Granada

Het hoogtepunt van Granada is natuurlijk het wereldberoemde Alhambra. Dit laatmiddeleeuwse paleizencomplex bevindt zich als een strategisch gelegen citadel op een heuvel iets boven de stad Granada. Het is een combinatie van het robuuste Moorse fort, het Alcazaba, het Christelijke renaissance paleis van Karel V, en het Generalife, het zomerpaleis van de Nasridische sultans van Granada. Met een beetje geluk kunnen we de koninklijke paleizen ook vanbinnen bewonderen. Opgelet, door de restricties van het Alhambra zelf is het mogelijk dat het bezoek 's avonds doorgaat. De rest van de dag brengen we door in de gezellige studentenstad met bezienswaardigheden als de koningskapel, de immense kathedraal en de sfeervolle, oude wijk Albaicín. De authentieke en intieme wijk die eens meer dan 30 moskeeën telde, bestaat uit steile straatjes, pleintjes en witgekalkte huizen. Geniet van het gezellige centrum met haar vele restaurantjes en barretjes. Bestel een wijntje en proef tapas op één van de vele terrasjes. ’s Avonds kun je eventueel naar een wervelende flamencoshow in de stad (facultatief). Overnachting in hotel Guadelupe*** in Granada. Noot: Door een beperking ten aanzien van het verstrekken van het aantel entrees per dag aan het Alhambra, kunnen wij een bezoek niet altijd garanderen. Deze gevallen zijn uiterst beperkt en proberen wij te alle tijden te voorkomen.

ontbijt

Dag 7 Granada

Vrije dag in Granada. Mogelijkheid tot excursie naar het onherbergzame berggebied van de Alpujarras, gelegen op de zuidelijke uitlopers van de Sierra Nevada. Hier bewonder je enkele karaktervolle bergdorpjes en geniet je van schitterende vergezichten. Overnachting in hotel Guadelupe*** in Granada.

ontbijt

Dag 8 Granada - Brussel

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Malaga voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt

Bonus

Kuier door de straatjes van SevillaRenaissancesteden Baeza & UbedaMoorse invloeden en prachtige landschappenHet adembenemende Alhambra & Granada

+ Inclusief

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
 • Rechtstreekse internationale vluchten met TUI, incusief 20kg bagage
 • alle luchthaventaksen op het ticket
 • lokaal transport in comfortabele autocar (met airconditioning)
 • lokale Engelstalige/Nederlandstalige gids in Sevilla
 • bezoek aan het Alhambra in Granada met lokale Engelstalige/Nederlandstalige gids
 • alle overnachtingen
 • maaltijden volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
 • alle lokale taksen

 

- Exclusief

 • persoonlijke uitgaven
 • alle verzekeringen, deze maken wij graag in orde voor u
 • fooien voor de gids en chauffeur
 • bagageservice in de hotels

Belangrijke info

 

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Antequera

1

La Sierra****

Sevilla 

2

Exe Isla Cartuja****

Córdoba 

1

Exe Las Adelfas**** 

Granada 

3

Guadelupe*** 

 

Aantal deelnemers

  min. 15 personen, max. 25 personen

   

  Wereldweetjes

   reisdocumenten: identiteitskaart
   inentingen: geen
   munteenheid: EURO (EUR)
   tijdsverschil: geen
   stroom:

   220 volt

   Single prijs:  €1.481

   Ga met ons mee

   Vraag aan
   Voor meer info: klik op de knop ‘vraag aan >
   en vul het formulier in
   of bel ons op 013 46 26 02
   Boek online of bel ons op 013 46 26 02.

   Zoek een vakantie

   Bijvoorbeeld: 18/02/2019
   Bijvoorbeeld: 18/02/2019