Een initiatief van Heborts Reizen
Rusland

Moskou & Sint-Petersburg, de Tsaren achterna

7 dagen, 6 nachten
Afreisdatum 28/5/2019
Labels: Cultuur | Natuur
Kenmerken: Rondreis
€ 1.272 p.p.
Vraag aan 10687

Omschrijving

 Rusland - Moskou & Sint-Petersburg, de tsaren achterna

Deze reis wordt aangeboden op de volgende data:
dinsdag 28 mei 2019 tot maandag 3 juni 2019
dinsdag 9 juli 2019 tot maandag 15 juli 2019
dinsdag 13 augustus 2019 tot maandag 19 augustus 2019
dinsdag 3 september 2019 tot maandag 9 september 2019
dinsdag 18 februari 2020 tot maandag 24 februari 2020

Dagindeling

Dag 1: Brussel - Moskou

Vlucht naar Moskou. Bij aankomst maken we kennis met onze Nederlandstalige gids. Transfer naar het hotel. Duik je zelf al eens de stad in? Overnachting in hotel Paveletskaya*** in Moskou.

Dag 2: Moskou

Ontdekking van de Russische hoofdstad. Waar kunnen we beter beginnen dan op het beroemde Rode Plein, het hart van de stad? Dé blikvanger hier is zonder twijfel de bijzondere Basiliuskathedraal met haar kleurrijke, uivormige koepels. Het fameuze Rode Plein biedt ook toegang tot het Kremlin, hét symbool van de Russische macht. We maken een wandeling binnen de rode robuuste muren en zien een verzameling aan kerken, kathedralen en paleizen waarvan de complexiteit en veelheid aan stijlen ons versteld doen staan. Tegen de Kremlinmuur zien we het Mausoleum van Lenin dat het gebalsemde lichaam van de gelijknamige Russische revolutionair en eerste leider van de Sovjet-Unie bevat. Het befaamde GUM-warenhuis, de voormalige staatswinkel, wordt ook niet overgeslagen! Vervolgens bewonderen we de iconische Christus Verlosserkathedraal, de grootste Russisch-orthodoxe kerk ter wereld, en maken we een korte wandeling over de Brug Van De Patriarch net voor de kathedraal. Op de Mussenheuvels hebben we een uitzicht over de stad. We sluiten de dag af met een bezoek aan het Russisch-orthodox vrouwenklooster Marfo-Mariinsky. Overnachting in hotel Paveletskaya*** in Moskou.

ontbijt

Dag 3: Moskou - Sint-Petersburg

Vrije dag om Moskou op eigen tempo te ontdekken. Je kan vandaag op eigen initiatief het Poesjkinmuseum of de Tretjakovgalerij bezoeken. Of boek optioneel onze excursie naar Sergiev Posad, oftewel het ‘Vaticaan van Rusland’, een stad ten noordoosten van Moskou befaamd om zijn kloostercomplexen en kerken met vergulde koepels. Nergens vind je dergelijke prachtige voorbeelden van de oude Russische en dus religieuze cultuur. Nadien geniet je van vrije tijd. Ga zeker naar Arbat Street. Met haar grote verzameling aan terrasjes, restaurants, souvenirwinkels en straatmuzikanten is dit dé levendigste straat van Moskou. Vervolgens verkennen we met z’n allen de Moskouse metro, stuk voor stuk ondergrondse paleizen, pareltjes van de sociaal-realistische architectuur. ’s Avonds transfer naar het station waar we de nachttrein naar Sint-Petersburg nemen. Op het perron nemen we afscheid van onze Moskouse gids. Rond middernacht vertrekt de trein en sporen we doorheen het platteland naar Sint-Petersburg. Een bijzondere ervaring!

ontbijt

Dag 4: Sint-Petersburg

Aankomst in de ‘Stad der Tsaren’ en kennismaking met de gids die ons Sint-Petersburg zal laten ontdekken. Ontbijt in de stad. Na de mysterieuze schoonheid en stugheid van Moskou valt Sint-Petersburg op door zijn prachtige residenties, paleizen, tuinen en theaters. Je ontdekt deze pracht en praal tijdens een uitgebreide stadsrondrit. Bij de Petrus- en Paulusvesting leer je dat de eerste steen door Peter de Grote zelf werd gelegd, wat geldt als de officiële stichting van de stad. Niet te missen is het Paleisplein, het centrale stadsplein en het toneel van vele wereldwijd bekende gebeurtenissen, zoals Bloody Sunday in 1905 en de Oktoberrevolutie in 1917. We zien hier onder meer de Alexanderzuil, ter ere van tsaar Alexander I die Napoleon overwon, de Admiraliteit, oftewel het voormalige hoofdkwartier van de marine, het Winterpaleis en het indrukwekkende geelwitte gebouw van de Generale Defensiestaf. We bezoeken de impressionante Isaakkathedraal en de kleurrijke Bloedkerk. De interieurs zijn fenomenaal mooi! Overnachting in hotel Aglaya*** in Sint-Petersburg.

ontbijt

Dag 5: Sint-Petersburg

Vrije dag om Sint-Petersburg op eigen tempo te ontdekken. Flaneer over de Nevski Prospekt, de vier kilometer lange straat die van de Admiraliteit tot het Alexander Nevski klooster loopt. Het is dé belangrijkste boulevard van de stad. Je vindt hier een veelheid aan bars, koffiehuizen, restaurants, paleizen, monumenten en winkels. In de namiddag kun je optioneel naar Peterhof, de zomerresidentie van Peter de Grote, oftewel het ‘Versailles van Rusland’. Het complex kenmerkt zich door sierlijke paleizen en fraai aangelegde tuinen met fonteinpartijen. In de winter wordt deze optionele excursie vervangen door het Catharinapaleis in Poesjkin, de zomerresidentie van Catharine de Grote, even buiten Sint-Peterburg. De barokke paleizen met luxueuze interieurs en de mooie tuin zijn prachtig. Overnachting in hotel Aglaya*** in Sint-Petersburg.

ontbijt

Dag 6: Sint-Petersburg

Klaar voor het Hermitagemuseum, een van de grootste én bekendste schatkamers ter wereld? Een rondleiding voert ons door het bekendste museumgebouw, het Winterpaleis. Aangezien het niet mogelijk is om alle 1.500 vertrekken te bezichtigen, beperken wij ons tot de meest in het oog springende zalen. Na de rondleiding ben je vrij om zélf rond te dwalen in dit grandioze museum. Vrije namiddag. Ontdek het ‘Venetië van het Noorden’ tijdens een boottochtje vanop de vele kanalen, ga winkelen in de mooie warenhuizen of bezoek het Fabergé museum met de kostbare versierde kunsteieren (bezoek dient op voorhand online gereserveerd te worden). Overnachting in hotel Aglaya*** in Sint-Petersburg.

ontbijt

Dag 7: Sint-Petersburg - Brussel

Einde van een heerlijke reis. Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Sint-Petersburg voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt

Bonus

Het rode plein in Moskou, het kloppende hart van RuslandPrachtige paleizen, kathedralen en tuinen in Sint-PetersburgOntdekking van de legendarische Moskouse metro, echte pareltjesRondleiding in het wereldberoemde Hermitagemuseum

+ Inclusief

 • Nederlandstalige lokale gidsen in Moskou en Sint-Petersburg
 • rechtstreekse internationale vluchten met Brussels Airlines (terugvlucht voor het vertrek 18/02/20 is met LOT Polish Airlines via Warschau)
 • alle luchthaventaksen op het ticket
 • lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • slaaptrein van Moskou naar Sint-Petersburg in een 4-persoons slaapcoupé
 • alle vermelde lokale transfers
 • toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
 • audiosysteem
 • alle overnachtingen
 • maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
 • alle lokale taksen

- Exclusief

 • persoonlijke uitgaven
 • visum
 • excursiepakket
 • alle verzekeringen
 • fooien voor de gidsen en chauffeurs
 • bagageservice in de hotels

 

Belangrijke info

Regel je visum via TUI!

  Het visum voor Rusland is niet inbegrepen. Indien het visum via TUI wordt aangevraagd, dient het internationaal paspoort 6 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien deze termijn niet gerespecteerd wordt, zijn wij genoodzaakt extra verwerkingskosten aan te rekenen. Reis- en bijstandsverzekering is verplicht en een vereiste om het visum te bekomen.

  Prijs: €99 per persoon

  Hotels

  Plaats

  Nachten

  Hotel

  Moskou

  2

  Paveletskaya*** 

  Trein

  1

  Nachttrein Moskou - Sint-Petersburg

  Sint-Petersburg

  3

  Aglaya*** 

   


  Aantal deelnemers

  min. 10 personen, max. 25 personen


  In de winter naar Rusland!

  Met een warme winterjas, sjaal en muts verkennen we deze twee fenomenale steden. Op een zonnige, kraakheldere winterdag lijken de gouden koepels extra te schitteren en onder een mooi sneeuwtapijt ogen de paleizen en kerken nóg mooier. Bovendien is het in de winter beduidend minder druk. Jezelf opwarmen gaat met een glaasje wodka. Beleef de winter tijdens volgende afreis: 18/02/20.


  Boek op voorhand het excursiepakket

  Je kan op voorhand het pakket met volgende excursies reserveren:

  Dag 2: bezoek aan Sergiev Posad
  Dag 5: bezoek aan Peterhof (zomer) / Poesjkin (winter)

  Het is niet mogelijk deze excursies ter plaatse te boeken.
  Prijs: € 166 per persoon (zomer) / € 150 per persoon (winter)


  Wereldweetjes

  reisdocumenten:

  internationaal paspoort, visum, reis- en bijstandsverzekering

   

  Internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig te rekenen vanaf einde geldigheid van visum en minstens 2 lege bladzijden. Uw paspoort dient 6 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien deze termijn niet gerespecteerd wordt, zijn wij genoodzaakt om u extra verwerkingskosten aan te rekenen.

  inentingen:

  geen

  munteenheid:

  de Russische roebel (RUB)

  tijdsverschil:

  winter: +2, zomer: +1

  stroom:

  220 volt

  Singleprijs: €1.577  

  Ga met ons mee

  Vraag aan
  Voor meer info: klik op de knop ‘vraag aan >
  en vul het formulier in
  of bel ons op 013 46 26 02
  Boek online of bel ons op 013 46 26 02.

  Zoek een vakantie

  Bijvoorbeeld: 20/04/2019
  Bijvoorbeeld: 20/04/2019